Menu

Hoi, ik ben Marielle Heesakkers

Welkom op mijn blog! Achter ‘Dancing in the kitchen’ zit ik …  mijn vader en moeder gaven mij in Nijmegen bij mijn geboorte de naam Mariëlle.  … samen met mijn ouders en oudere broer groeide ik op in een knus dorpje aan de Maas in Gelderland en nu woon ik (in het mooie Brabant) in een geweldig huis samen met mijn liefste lief, 2 liefste jongens en onze liefste hond Puno.

Tijdens mijn afstuderen had ik het geluk dat ik gelijk een baan vond op een voortgezet onderwijs school. Ik haalde mijn diploma Beeldende Kunst en Vormgeving, kreeg een vast contract en zo kon ik full-time aan de slag als docent tekenen op een fijne school in Brabant. Daar heb ik 13 jaar als docent beeldende vakken met veel plezier gewerkt. In mei 2016 besloot ik naar veel wikken en wegen een pauze in te lassen. Ik wilde er  zijn voor onze kindjes en het was tijd om mezelf wat meer ruimte te geven. Ik kreeg ruimte om mezelf verder te ontwikkelen. Ik ontdekte dat ik toch echt een docent ben in hart en nieren en nu heb ik mijn plek gevonden als docent Beeldende Vorming en Ckv op het Pius x college in Bladel.

Naast mijn baan als docent ben ik altijd bezig met creëren Mijn hart ligt bij fotograferen en tekenen. Ik weet nog goed hoe trots ik was toen ik mijn eerste camera kocht. Toen ik oud genoeg was voor een bijbaantje kocht ik al snel van mijn verdiende geld mijn eerste spiegelreflexcamera. Fotografie cursussen volgde en uiteindelijk behaalde ik mijn diploma voor Vakfotograaf op de fotovakschool.

Nu … een aantal jaren verder, ondertussen trotse jongensmama geworden fotografeer ik nog steeds elke dag. Hoe makkelijk is het tegenwoordig met een iPhone die je de hele dag binnen handbereik hebt. En elke dag twee cuties in huis … waarvan de oudste regelmatig zegt … ‘nee mama, geen foto maken! WIL NIET!’ …

Tekenen is iets wat ik ook van jongs af aan doe. Niet zo raar natuurlijk waarom ik dus docent tekenen ben geworden. Als ik de leerlingen zie werken jeuken mijn handen om thuis zelf aan de slag te gaan.  Heerlijk vind ik het om zelf te tekenen en te experimenteren met verschillende materialen. Favoriete materialen waar ik graag mee werk zijn micron fineliners, oostindisch inkt, aquarel, acrylverf, pastelkrijt, en kleurpotloden. De laatste maanden zit ik steeds vaker al tekenend in onze keuken op mijn favoriete plekje voor het raam aan onze keukentafel.

Op Pinterest kwam ik de quote ‘a little bit of everything’ waar ik me wel in kan vinden tegen. Ik zie zoveel moois om me heen en er zijn zoveel dingen waar ik van hou … die me vrolijk maken .. die me ontroeren … die mijn hartje sneller laten kloppen … die me kriebels geven door mijn hele lichaam … die een glimlach toveren op mijn gezicht … die me inspireren … die me gelukkig laten voelen …

Op mijn website en blog wil ik jullie graag mijn foto’s en tekeningen laten zien. Al het moois laten zien waar ik van hou!

At the end of the day, we can endure much more than we think we can.

Frida Kahlo