Menu
Docent Beeldende Vorming / Inspiratie / Kunst

Tussen kunst en quarantaine

We zitten ondertussen al een aantal weken thuis door het hele gedoe rond het Corona virus. De situatie is ontzettend treurig. Mensen overlijden door het virus, we zitten veelal thuis en missen onze dierbaren. Maar het thuis zitten maakt ons creatief. De mooiste en grappigste initiatieven worden bedacht. Waaronder de challenge ‘Tussen kunst en quarantaine’. Amsterdammers Anneloes Officier en Floor de Weger kwamen met het geweldige idee. Maakte een Instagram account https://www.instagram.com/tussenkunstenquarantaine/?hl=nl aan en daagde heel Nederland uit.

Wat moet je doen?

Kies een kunstwerk. Gebruik minstens 3 voorwerpen uit je huis en maak jouw eigen versie van het kunstwerk. En plaats deze foto natuurlijk op je Instagramaccount.

Namens onze vakgroep Beeldend en Ckv op het Piusx-college in Bladel konden wij natuurlijk niet achter blijven. En daagden we ook onze leerlingen uit. Ik zelf koos voor het beroemde schilderij ‘Meisje met de parel van Johannes Vermeer. Echt ontzettend leuk om hieraan mee te doen. Doe jij ook mee?

No Comments

    Leave a Reply